CÉGTÖRTÉNET

MAJDNEM 100 ÉVE…

1926 – Johann Wolf I megalapítja a Bécsi Joh. Wolf Mustármalmot a III. kerületben. Az üzlet vezetését rövid időn belül fia, Johann II és felesége, Maritta veszik át. A termelés a második világháború alatt sem szünetel.

1929 – Raimund Ramsa megalapítja a Ramsa Mustárgyárat Bécs 5. kerületében. A második világháború során azonban hadifogságba esik Lengyelországban. Hazatéréséig felesége, Maria vezeti az üzletet.

1950-es évek – Raimund Ramsa a hadifogságból magával hozza a Különleges Angol Mustár receptjét, és elkezdődik a gyártás. A mustár azonnal sikertermékké válik.

1951 – Johann Wolf III, a Wolf cég alapítójának unokája csatlakozik a vállalathoz.

1963 – Johann Wolf III átveszi az irányítást. Az akkori tulajdonos, Johann Wolf II később eladja a vállalkozást egy nem szakmabeli befektetőnek, fia pedig kiválik a cégből.

1967 – Johann Wolf III saját mustárgyártásba kezd Bécs 17. kerületében.

1969 – Raimund Ramsa utódlás hiányában eladja cégét Johann Wolf III-nak, aki a két céget Ramsa-Wolf név alatt összevonja, és így irányítja a 17. kerületben.

1974 – Johann Wolf III váratlan, csupán 52 éves korában bekövetkezett halála után özvegye, Ottilie Wolf és lánya, Liselotte Wolf veszik át a vállalat irányítását. Liselotte ugyanabban az évben feleségül megy Franz Putához, aki azonnal csatlakozik is a céghez, és átveszi az üzem vezetését.

1981 – A Különleges Angol Mustár az első és máig az egyetlen mustár Ausztriában, amely a kiváló osztrák termékeknek járó Goldene Austria minőségi tanúsító védjegyet megkapja és azóta is viseli.

1999 – Katrin Puta (majd Segel), Liselotte Puta (lánykori nevén Wolf) lánya csatlakozik a céghez, és 2007-ben férjhez megy Stephan Segelhez.

2009 – Kizárólag osztrák mustármagra állnak át a termelésben.

2013 – Stephan Segel csatlakozik a céghez, ahol Liselotte Putával együtt megtervezi és levezényli a Ramsa-Wolf cég új telephelyre történő átköltözését. Franz Puta fokozatosan visszavonul az aktív üzleti élettől, Stephan Segel pedig átveszi az üzemvezetést.

2014 – Elindul a gyártás az új helyszínen, Bécs 14. kerületében. Liselotte Puta, Ausztria egyik utolsó „mustármolnárja” lányának, Katrin Segelnek adja át a cég irányítást.

2014 – A Tárkonyos és a Kremsi mustárok megkapják vegán minősítést bizonyító a V-címkét.

2016 – V-címke minősítés a Különleges Angol Mustárhoz

2016 – IFS globális piaci tanúsítvány megszerzése

2018 – Házon belüli laboratórium kialakítása

2019 – A Különleges Bécsi Mustár piaci bevezetése, és Goldene Austria minőségi védjeggyel valamint V-címkével történő tanúsítása

2019 – A gyártóüzem rekonstrukciója és korszerűsítése

2020 – Új üvegtöltő rendszer beszerzése

2021 – Új műanyag palack töltő berendezés beszerzése